Styrkelaget – För dig som vill tillhöra ett lag

Idag startade jag Styrkelaget.

Idén föddes under en solig promenad i förkylningens tider. Under en längre period har min träningslust pendlat fram och tillbaka, upp och ner. Vissa dagar har jag studsat fram till skivstången på gymmet och slagit rekord i marklyft, andra har jag tagit personbästa i att äta så mycket choklad som möjligt på en dag.

Sedan jag slutade med fotboll och fasta träningstider tre gånger i veckan har det varit så här. Jag är en periodare som har insett att jag behöver något som håller mig till planen även dagarna när jag vill krypa ner under täcket.

Jag behöver ett lag. Och det är inte ett fotbollslag, lusten för fotboll är inte densamma som förr. Nej. Det jag behöver är ett lag att träna styrka, kondition och balans med.

Jag behöver Styrkelaget.

Vi är många som vet vad vi behöver, vilka träningsövningar som är bra för vår kropp. Vi känner vår kropp bäst och jag tänker att vi kan hjälpa varandra utan att behöva bekosta dyra PT-timmar på något gym.

12305479_10153534588064226_349505210_n

Tanken är att ha en-två fasta träningstider kvällstid under vardagar eller helger som vi ses vid Rättarvallen (bakom Ringvägen, vid gamla soptippen). Jag står för de första träningspassen, men sen tänker jag att alla som vill får bidra med sin kunskap. Vill fler leda pass eller kanske tipsa om någon övning är det mer än välkommet, annars kör jag på med inspiration från folk jag känner. Vi hjälper alla att peppa varandra så alla får svettas och skratta.

Det ska vara enkelt, det ska vara kul. Jag har en tanke om att vi kommer inse att vi orkar och klarar bra mycket mer än vi tror, bara genom att vara tillsammans och träna regelbundet.

Vad tror du? Skulle du vilja vara med?

Första passet är på långfredagen kl 11.00 och ALLA är välkomna.

Passet är för alla som tycker om att ha kul och gillar att vara utomhus när det är fint väder (har beställt sol). Fler krav finns inte. Dagsform eller hur länge sedan man tränade sist är oväsentligt. Alla kan vara med.

PS. Peppa gärna en eller flera kompisar/familjemedlemmar att gå med i Styrkelaget. Jag ska försöka få med bland annat mamma, mormor, farfar och kompisar som helst skippar träningen. DET BLIR KUL!

Be Sociable, Share!