Ett pirr av glädje

Sedan dryga månaden tillbaka är jag ensam här hemma måndag till torsdag. Plötsligt har jag total tystnad runt omkring mig så fort jag kliver innanför dörren och plötsligt ska jag somna själv i sängen som vanligtvis brukar kännas väldigt liten och trång.

Första veckorna var det mest bara en enda stor pina. Jag njöt inte av egentiden som ägde rum. Om det ens kan räknas som egentid: varje eftermiddag/kväll var bokad med någon kompis eller aktivitet. Att sitta själv och möta lägenhetens tystnad fick mig att börja gråta. Magen knöt sig och läppen började darra. Ett tillstånd jag helst undviker men på sistone väldigt ofta upplevt.

Det är som att jag varit vilse i en stor skog. Skogen av kärlek med allt vad det innebär. Det finns både taggiga buskar och fina färgglada blommor. Både vattenfall (här en liknelse för alla psykbryt med tårar) och soluppgångar. Skogen har varit en enda stor röra av världens alla känslor. Jag har gjort mitt allt för att kunna grabba tag i de träd som innebar tid tillsammans med H och då missat alla platser där egentiden funnits.

Och på så vis har jag lyckats gå vilse och allt längre ifrån de där stunderna där egentiden hade varit det mest självklara. Så när jag då helt plötsligt stod där den första måndagen då H rest iväg för jobb, kändes egentiden helt främmande. Jag ville inte bli bekant med den på nytt, jag ville bara att H skulle komma hem och fylla min tid.

Men tid ger det mesta resultat. Idag när jag klev innanför dörren kände jag ett pirr av glädje spridas i kroppen. Arbetsdagen hade varit fenomenal, ni vet en sådan då kaffet smakar extra gott och solen lyser på en från att man trampar första taget mot jobbet tills det att man slår in koden till porten hem. En sådan där eleverna tycks vara lite härligare än vanligt och kollegorna drar lite roligare skämt än annars.

Och nu sitter jag och skriver här hemma i tystnad med tända ljus. Jag har gett mig själv kvalitetsträning i form av 90 minuter utmanande yoga och ätit god, bra mat hemma hos mamma. Jag är stolt över mig själv. Jag har gjort det. Jag har hittat vägen fram till egentid i harmoni och tagit hand om mig själv. Bra Linn, du är riktigt bra.

 

12788409_10153495853499226_984898618_o

Be Sociable, Share!