Fuck sötsug 2.0

I lördags ballade min mage ur, demonstrerade hejvilt och sa STOPP NU FÖR FAN. Julen satte den sista potäten i jorden, om man så säger. Kroppen vill inte ha mer skit nu, den vill åka på semester med frukt och grönt, med harmoni och muskler. En semester långt från sockret, snasket och allt annat snusk.

Har skrivit hashtagen på både badrumsspegeln och på whiteboarden i hallen, sagt det till min sambo och uppdaterat mamma. Det är dags för en ny investering i mitt välmående. Sist jag gjorde en ordentlig sådan, förutom shopping, frisörbesök och dyra spavistelser, var januari när jag just fyllt 20 år. Det var snart tre år sedan. Då startade och höll jag #fucksötsug i 5 månader och levde därefterett mer hälsosamt liv.

Nu gör jag det igen.

10308552_10153804721654441_1393076913917327647_n

Efter två julfiranden, på tok för mycket kräpedikräp (skit) och för lite rörelse är detta resultatet. Eller nej förresten, just denna bild är mest bara resultatet av en jädra massa kärlek :)

Vill du haka på #fucksötsug så är riktlinjerna dessa:

  • Inget godis, chips, glass, fikabröd.
  • Ingen läsk (inte light heller), saft.
  • Inga sockerflingor.
  • Minimerad mängd av produkter som har någon slags smak, exempelvis vaniljkesella, vaniljyoghurt, jordgubbsfil. Ät istället naturella produkter.

Och sen är det bara att vara lite extra medveten med dina allmänna kostvanor. Försök till exempel att inte moffa snabbmakaroner och Mamma Scan-köttbullar flera dagar i rad, välj istället att lägga ner lite extra tid och laga typ couscous med lax.

Givetvis: Glöm inte bort att dricka vatten. Massor av vatten. Och äta regelbundet. För mig funkar det med fyra-fem gånger per dag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag.

Kram

Be Sociable, Share!