Pysseltisdag

Idag gjorde mamma och jag ett försök att sola men möttes av vindarnas vindar och dis. God Ica-sallad hann vi i alla fall få i oss. Därefter beslöt vi oss att åka hem och fika innan jag drog igång musiken och kallade in mamma i hennes sovrum. Dags att rensa garderoben – big time. Alla plagg provades (med ett givmilt undantag för underkläder, det slapp hon) innan vi bestämde om det skulle sparas eller skänkas. Fyra IKEA-kassar senare pustade vi ut och tackade för idag.

Pysseltisdag såhär sista semesterveckan.

Och när jag kom hem mötte jag grabben i trappen kånkandes på färg. Här skulle det målas. Det är sannerligen en vinstlott i sig att vara tillsammans med en målare när en själv är rastlös och blir lycklig som ett barn av att pyssla hemma.

Så under tiden Hampus spacklade, pulade och målade, passade jag på att göra det där roliga runt omkring: rensa lakan, torka av fläkten, byta tvål/schampo-hållare i duschen och så vidare. För att sedan avsluta kvällen med att storhandla med mamma och fylla hela frysen och kylen till proppnivå.

Bra styr denna tisdag. Nu ska jag bara försöka bli trött och krypa ner hos den djupt sovande killen i sovrummet så jag orkar bita tag i syrrans garderob imorgon. Och så den lilla detaljen att orka tömma lägenheten i Stockholm en sista sväng också förstås. Snart är det över, tack och lov. Tjo.

Be Sociable, Share!