Nostalgitrippen

Under mina fyra år som elev på Kunskapsskolan hade vi lyxen att få åka till Småland och lilla Gamleby. Där hade vi en vecka tillsammans med årskursen, lärarna och de olika praktisk estetiska ämnena; slöjd, hemkunskap, idrott och teknik eller liknande.

Framme i nostalgins lilla by: Gamleby. Denna gång som lärare istället för vilsen högstadiebrutta. Firar det hela med regnig och grisig löpning längs havet. Go måndag ändå!

Förra veckan var det vår årskurs tur att åka ner och min tur att återvända. Snacka om nostalgitripp! Allt var så gott som likadant såhär sex år senare och harmonin densamma. En himla lyx att kunna sticka ut på ett träningspass mellan lektionerna, dricka kaffe titt som tätt, snicksnacka med kollegor och lira pingis med eleverna.

Att stället ska stängas och ersättas med undervisning på hemskolorna gör att framtida elever går miste om några fantastiska dagar. Lyllos mig som både fått vara där som vilsen högstadiebrutta och lärare. Det charmigaste av två världar för några dagar.

Be Sociable, Share!