Jag ska tillbaka till Kunskapsskolan. Nu som lärare.

I onsdags blev det klart. Om mindre än två veckor blir jag en del av lärarkåren och börjar jobba som resurslärare för årskurs 6-9 på Kunskapsskolan i Nacka. Jag är så glad att jag knappt kan sitta still i skrivandets stund. En dröm har nämligen blivit uppfylld – igen.

Lagom till att jag firar ett år på SAFE väljer jag att avsluta min heltidstjänst som VD- och marknadsassistent för nya utmaningar. Enorma utmaningar. Det var ute på Djurönäset under utbildningen i Kommunikologi jag insåg att det var dags. Jag började fundera på vad jag ville uppnå med mitt jobb – vilket tillstånd jag ville hamna i genom mitt arbete.

Jag insåg att min stora passion för Kommunikologi och allt jag lärt mig hittills inte kan praktiseras, övas och spridas på det sätt jag vill genom den tjänst jag har nu. Jag vill berätta för varenda barn och ungdom om de saker jag lärt mig; saker som skulle gjort mig mindre vilsen och orolig när jag gick i skolan. Saker som skulle fått skoltiden att bli ännu roligare och galet mycket enklare.

Processen från att jag bestämde mig för att jag ville byta jobb, till att jag tog i hand och välkomnades av rektorn var nästan oförskämt snabb. Jag skickade ett sms till min förra spansklärare jag hade i 6:an på Kunskapsskolan, Karin, och frågade om det fanns någon chans i världen att få börja jobba lite hos dem. Tänkte att jag kanske kunde få in en fot någon eftermiddag eller så. Svaret var för bra för att vara sant. Skolan sökte nämligen tre nya resurslärare till hösten och några dagar senare hade jag mejlat mitt CV, blivit kallad till intervju och fått besked att jag får börja jobba 70% med start redan 21 augusti. När kidsen återvänder efter sommarlov, du vet!

Året på SAFE har varit det mest lärorika jag någonsin upplevt i yrkesväg. Jag har lärt mig program, system, förhållningssätt och tankesätt som alltid kommer vara en stor fördel för mig. Jag har fått vänner för livet och jag har skrattat varenda dag. Lyckligt lottad som jag är, möjliggör min 70%-tjänst att jag kan fortsätta jobba på SAFE. Från och med början av september kommer jag jobba med vissa system och ha ett övergripande nordiskt ansvar för marknadsföringen á 25% på timmar. Jag har med andra ord fått bästa tänkbara lösning och anställning utifrån den intention jag har nu.

Tack SAFE och alla kollegor för det här galna året. Ni har gett mig så ofantligt mycket och format mig till den Linn som nu tar klivet in i en ny bransch och ett nytt team. Team Kunskapsskolan Nacka.

TWA kunskapsskolan

Be Sociable, Share!