Jag tränar för att jag tycker om mig själv – inte för att jag inte tycker om mig själv som jag är nu.

Är så less på allt tjöt om lyft, stöt och pök med tunga vikter som finns överallt. Jag tror inte det är bra för våra kroppar; att de inte är byggda för så mycket av den sortens rörelser. Istället vill jag träna mer funktionell träning i syftet att orka lyfta, bära och röra min egen kropp.

Efter lördagens bröllop fick jag bevisat att jag absolut har lyckats bygga upp en bra styrka, vilket gjorde att jag orkade så mycket som jag gjorde. Däremot insåg jag att jag, för min kropps bästa och för att den ska orka hela livet, behöver träna mer regelbunden rörlighets- och funktionell träning.

Jag tränar för att jag tycker om mig själv – inte för att jag inte tycker om mig själv som jag är nu.
Jag tränar för att belöna mig själv – inte för att kunna belöna mig med annat efteråt.

Och med det sagt valde jag därför att träna passet ovan x2 tillsammans med Jenny på lunchen. Uppmanar dig att fundera på varför du tränar? Det behöver, och borde inte, vara samma som din kompis. Du är du, och det är din kropp du rör i samband med att du motionerar och tränar. Kom ihåg det och var snäll mot dig, kompis. Du har bara en kropp och en knopp.

Be Sociable, Share!