Han fick mig att tvivla på vem jag är

Jag tänker att det är jag som går miste om honom.
Jag tänker att jag borde spelat korten annorlunda.
Jag tänker att jag bara är ett meningslöst objekt.

Att det han säger är sant.

Det är fem dagar kvar tills han flyttar tillbaka till Berlin. Jag kommer på mig själv att planera om allt, ja, till och med hur jag mår genom att låtsas som att den onda magen inte har ont. Villig att vända upp och ner på mina dagar, mina planer och mitt liv. Upp och ner på hela mig.

Får ett SMS som mer kan liknas med en kniv levererad i textform. Orden som bildar meningar som bildar ett budskap, får hela min kropp att frysa till is. Får hela mig att skifta tillstånd på en sekund. Från lugn och trygg till rädd och osäker.

Jag tänker att jag är dum som velat honom väl.
Jag tänker att jag är smutsig som sekunderna innan velat älska med honom.
Jag tänker att jag är vad han säger att jag är.

Minuterna innan jag tog upp telefonen läste jag en bok. Författaren predikade kring att växa av mötet med andra människor. Han skrev att alla jag möter, möter jag för att lära något. Att en människa som är elak mot en annan människa, inte själv mår bra.

Jag vet att det är han som går miste om mig.
Jag vet att jag gjorde rätt i att vara mig själv.
Jag vet att jag är jag. Inte ett objekt som kan sparkas på.

Det krävs att jag andas lugnt och koncentrerat. Att jag får skriva till två människor som är viktiga i mitt liv. Och det krävs att jag säger tyst till mig själv: Vad är det du blir ledsen över, egentligen?

Konstaterar att tiden är en sak. Att söndag är ett definitivt slut då jag inte kommer se människan igen. En insikt som efter SMSet egentligen är en lättnad, men som i teorin är en av mina värsta; jag avskyr tider som tar slut. Och även om tiden är jobbig så är det inte det tyngsta. Det som gör mig mest ont är faktumet att han tog sig friheten att säga vad jag är. Att han fick mig att tvivla på vem jag är.

Jag vet att jag ville honom väl för jag alltid vill andra människor väl.
Jag vet att jag är fullt normal som kände lust för honom. Även om han betedde sig som en idiot.
Jag vet att jag är den jag väljer att vara. Inte vad han säger att jag är.

Det blev aldrig några sista fem dagar. För nu är han raderad för gott. Och det är bara hans förlust. Den här gången tänker jag inte låta någon annan människa tala om för mig vem jag är. Den här gången vägrar jag låta någon få mig att tvivla på mig själv. Jag är värd respekt. Och den första som måste respektera mig, är jag själv. Nu får det fan vara nog.

Be Sociable, Share!