Känslan av att ha hittat rätt. Utbildning i Kommunikologi.

20140109-211952.jpg

Det är svårt att förklara vad det är för utbildning jag går, det är extremt svårt. Och det är nästan ändå svårare att förklara vad Kommunikologi är. Vi som går utbildningen har konstaterat att när vi är här, i lokalen på utbildningen, så känns allt så självklart. Men när vi sen ska sätta ord på vad det är, så blir det allt svårare.

Det jag kan säga är att det är en utbildning som får mig att må bättre. Att situationer som tidigare varit oklara och svåra att förhålla mig till, plötsligt känns enklare. Absolut inte självklara, men enklare.

Vi jobbar med något nytt varje dag på utbildningen och varje dag får jag även ”ja-upplevelser”. Det är när jag känner mig lycklig att Kommunikologin genom Suss sätter ord på så logiska men viktiga saker.

Att ha mått dåligt en längre period och nu gå utbildning i Kommunikologi, har för mig varit livbojen från det mörka, oklara vattnet. Jag hade börjat skapat rutiner jag inte ville ha, tänka tankar jag inte ville tänka och agera på ett sätt som inte var jag. Jag var påväg neråt, vilket inte var min plan från början. Jag skulle ju göra succé i Stockholm.

Men så började jag modul 1 i december och kände hur det började släppa inom mig. Jag fick testa på att bli guidad av en annan deltagare. Jag slöt mina ögon och tänkte på en situation som jag idag kan skratta åt, men som då gjorde mig väldigt illa och ledsen. Under loppet av flera minuter fick jag se, höra och känna på nytt vad jag upplevde i situationen och försöka dissociera. Det innebär att jag sätter upp situationen som på en film och tittar på den ”utifrån”. Kroppen reagerade starkare än jag trodde den skulle göra och tårarna var nära. Det var läskigt hur enkelt jag kunde hitta tillbaka till det obehagliga jag känt när situationen ägde rum.

Men det magiska var att efteråt kunna andas med det och känna hur jag nu, flera veckor efteråt på modul 3, känner en lättnad över att ha släppt situationen. Att idag kunna skratta åt det som för mig är patetiskt och inse att det inte är värt att lägga min energi på längre. Det är väldigt skönt.

Fuck the plan, stay to the intention.

Ibland måste vi släppa taget om planen och tänka tillbaka till vad syftet är.

Be Sociable, Share!