Ta det stegvis istället för att lägga i sexans växel direkt och få kärringstopp

Nyårslöften är rätt lätta att lova, men desto jävligare att leva upp till. I alla fall är det min upplevelse av påhittet. Egentligen är det rätt sjukt att ”börja om” bara för kalendern visar 2014 istället för 2013, men det är väl helt enkelt sånna vi människor är. Vi gillar tydliga slut och starter.

Min twän (vän från Twitter) Johannes skriver sedan ett tag tillbaka en träningsblogg, och det även fast han, med sina egna ord, är en ”lagom tjock och glad kille”. Hans tankar kring träning och reflektioner av sina egna pass. Jag älskar det! Är så spytrött på alla dessa bloggar och Instagramkonton med människor som menar sig andas, kissa, bajsa och LEVA hälsosamt jämnt, ständigt och hela tiden. Jag tror på balans och inte #aldrigvila eller #flagom.

I alla fall. En ny text han skrivit handlar om något som egentligen är väldigt basic och vad som skulle kunna gå under kategorin ”sunt förnuft” (vad nu sunt förnuft är?). Han uppmanar till att börja enkelt, ta det stegvis och inse var sin egen förmåga och kapacitet är just idag. Inte för några år sedan. Eller vad den borde vara. Utan vad den är. Något som många har väldigt svårt för och tror att det är taktiskt och hållbart att lägga i sexans växel direkt. Det kommer bli kärringstopp och sen kommer paniken och du kommer välja att ta bussen istället för att kämpa för att ta det där körkortet.

Läser gör ni här.

Be Sociable, Share!