En riktig kvinna är någon som definierar sig som kvinna, fuck you very much

Jag blir så sjukt trött på det här. Vet inte riktigt var jag ska börja. Men vi kan börja med det här med att killar minsann gillar det ena och det andra. För det är så många som säger det, antingen till någon specifik person eller i allmänhet — att det är minsann jättemånga killar som föredrar ”normala” tjejer, vad fan det ska betyda, eller mulliga tjejer. Och visst, det kanske är fint tänkt, men mitt existensberättigande, eller någon annans, ligger inte i att någon finner mig knullbar. Jag ska inte muntras upp med att det faktiskt finns folk som tycker att jag är snygg. Definitivt inte som en av huvudpoängerna i ett resonemang om normer och ideal. Det som saknas i debatten är inte att män tar sig rätten att tala om kvinnors kroppar.

Plus att det som hänt är att man då förflyttat idealet — Karlsson säger till och med själv att kurvigt är det ideal som borde uppmuntras — och skapat en ny norm, där en ny grupp människor ska känna sig fula istället. För fy fan för benrangel och ”utmärglade lik” (direkt citat), ingen gillar långa smala tjejer, killar vill ha lite att ta i, en riktig kvinna har ursäkta jag tror jag kräktes lite ner i mitt tangentbord. Och för den delen så ska tjejer som inte har de smala midjor och breda höfter som vi får veta att killar egentligen vill ha också känna sig fula. Bara så det var klargjort.

Rekommenderar er att läsa Julias text. Älskar älskar älskar den nya vinkel på det så extremt söndertragglade ämnet. En diskussion som behöver fortsätta föras men som Julia säger – på ett annat sätt än idag.

Be Sociable, Share!