Orka ursäkta sig för att man är snäll

Om jag inte hade skickat det där smset med den glada hälsningen. Eller om jag inte hade köpt den där tröjan på rea som jag tyckte var fin till honom. Och om jag inte hade erbjudit mig att handla, betala och kånkat med mig en full matkasse hem till honom.

Om jag hade valt att svara drygt på de sms jag nu svarat trevligt på. Om jag hade valt att prata som han pratade med mig. Om jag hade valt att medvetet säga saker jag visste sårade honom. Om jag hade förminskat honom istället för att försöka hjälpa.

Vad hade hänt? Om jag hade varit precis som han var mot mig. Om jag hade låtit bli att vara mig själv och istället agerat spegelbild av honom. Hade situationen varit annorlunda då? Hade jag varit mer viktig om jag inte erbjudit mig att skjutsa honom eller frivilligt diskade mer i hans kök än i mitt egna?

Nej. För det hade varit befängt om det vore så.

Att komma på mig själv att tänka så gör mig arg. Att en person lyckas få mig själv att tvivla på mitt eget sätt att vara. Får mig att tro att jag skulle vara mer omtyckt om jag vore någon annan än jag är. En sämre version av mig själv. Att jag frivilligt städar/diskar/donar och alltid bidrar med mina kontakter och kunskaper i olika sammanhang. Att jag alltid har personen jag gillar i åtanke och väljer att prioritera personens välmående före mitt eget. Det är inte något negativt. Det är jag. Vad det än är, så gör jag det med hela mitt lilla hjärta. Det bara är så och blir så.

Be Sociable, Share!
  • Antonia

    Åh Linn det svider i hjärtat när jag läser, både av medkänsla till dig och minnen av vad jag själv varit med om. Det är bra, fint, viktigt och modigt att du skriver om det. Jag hoppas att denna djävulsmänniska du författar om, läser detta, och känner sig träffar och förminskad (av att känna sig träffad).

  • Linn Larsson

    <3
    Jag är glad att jag kommit till insikt innan jag lät mig förändras. Man måste se det så. Och så är jag glad att du träffat en du trivs med. Det ger mig ju tankar om att det finns en som uppskattar de saker jag gör bara utav farten en dag.