Dags att vakna till liv på nytt

En relation som blivit allt mer bekväm och soft att vara i utan att bry sig om yttre shit. Mörker. Hormonsvängningar. Och så en allmänt mer omotiverad inställning till hälsosamt liv. Faktorer som bidragit till att jag efter att ha levt efter riktlinjerna för #fucksötsug i ett halvår ledsnade. Sket i det. Åt skit på nytt.

Dock var det kontrollerat denna gång. Och jag är enormt jäkla glad att jag fick en svacka, för då fick jag se att #fucksötsug gjort resultat mer än genom att minska i storlek. Jag har fått kontroll på mitt liv och mina vanor. Jag rockar rockringen, so to speak.

Men idag vid middagen kände jag att det får vara nog. Eller rättare sagt, redan när jag vaknade på morgonen, bakis och jävlig, insåg jag att jag tappat den där inre styrkan jag byggt upp genom regelbunden träning. Varför jag skriver inre styrkan, och väljer att inte fokusera på styrkan som framkallas av armhävningar och annat träningsrelaterat, är för det jag värderar som högst är känslan jag får av just armhävningar och andra övningar. Känslan av att vara stark. Den är mästerlig.

Ikväll sprang jag en runda på ren känsla. Drivkraften var alla tankar och tillstånd som bubblade inom mig och nog fan tog dem mig runt staden. Imorgon ser jag fram emot att springa på en annan form av känslor. Ett gäng positiva och lätta känslor. De har en viss förmåga att göra löpsteget snäppet lättare än de arga, svikna och uppgivna.

Kort och gott. Nu kickar jag igång med #fucksötsug igen. Tar tillbaka kommandot och väljer att leva en ljus och glad höst och vinter.

Vill du haka på #fucksötsug så är riktlinjerna dessa:

  • Inget godis, chips, glass, fikabröd.
  • Ingen läsk (inte light heller), saft.
  • Inga sockerflingor.
  • Minimerad mängd av produkter som har någon slags smak, exempelvis vaniljkesella, vaniljyoghurt, jordgubbsfil. Ät istället naturella produkter.

Och sen är det bara att vara lite extra medveten med dina allmänna kostvanor. Försök till exempel att inte moffa snabbmakaroner och Mamma Scan-köttbullar flera dagar i rad, välj istället att lägga ner lite extra tid och laga typ couscous med lax.

Givetvis: Glöm inte bort att dricka vatten. Massor av vatten. Och äta fem gånger per dag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag.

Be Sociable, Share!
  • Antonia

    HÄRLIGT Linn! Det är ju precis det som är hälsa, helheten utifrån ett så mycket större perspektiv än bara de uppenbart hälsosamma valen.

  • Linn Larsson

    Ellerhur! Och jag tror det är så enormt viktigt att man själv kan hitta sin balans. För allt fungerar inte för alla, utan det gäller att man själv lyssnar på sin känsla.