Överflöd av energi resulterade i 10 km kvällssol

Fredag, älskade fredag.

När klockan ringde 06.15 imorse var ögonen ungefär lika tunga som två betongblock och träningsvärken från de två senaste dagarna var snabb att markera sin närvaro. Men upp kom jag till sist och efter att Lovisa åkt till jobbet och jag hade käkat frulle till Nyhetsmorgon, kröp jag åter ner i sängen och läste kapitlet om L-ABC i teoripärmen. Fikadejten med Somayeh blev framflyttad och plötsligt fanns tid för en powernap innan jag for in i duschen och hoppade på pendeln in till centralen.

Väl framme på Söder mötte jag älskade Jenny och fick gosa med lilla Zolo, hennes tredje lillpojke. Två timmar for iväg när vi pratade om livet, arbetsglädje och instruktörsskap. Blir så inspirerad av Jenny och det häftigaste är ändå att hon sa att hon blir just exakt det samma av mig. Det gör mig glad och nästan lite mallig – min förebild tycker att jag är ball; är inte det ballt? : ) Hann även träffa fem andra lärare från SAFE  under lunchen som jag nu för tiden även har lyxen att kalla för mina kollegor.

Som ni förstår var energinivån närmare maxgränsen än på länge efter den här fredagen så när jag satt och pluggade bestämde jag mig för att ta tidigare tåget hem för att hinna sticka ut och springa i kvällssolen. Sagt och gjort – när jag kom hem vid femtiden knöt jag på mig löparskorna och sprang ut mot Arnö.

Under dagarna i Stockholm knåpade jag ihop musiken till premiärpasset i spinning som jag ska hålla i den 2 september. Så när jag skulle börja springa kändes det som ett ypperligt tillfälle att testköra passet även om det blev till fots. Musiken utgör ett pass på 25 minuter intensivt tempo, inklusive uppvärmning och några minuter nedjogg på slutet. 

När jag sprungit hela (musik)passet vände jag tillbaka från Arnö och sprang passet en gång till vilket tillsammans blev 10 kilometer. Och eftersom musiken är så medryckande som den är kunde jag inte låta bli att trycka på vilket resulterade i – rekordtid av milen.

Det bästa? Jag kände mig riktigt jäkla stark! Underbara kropp som ger respons för all nerlagd tid i svettuniform. Jag älskar dig kroppen.

Be Sociable, Share!