Den där nöjdheten

Man kan inte leva om sitt liv och man kan inte ändra om det som varit eller veta vad som kommer att ske. Och det är ju det Gardell säger är lite själva grejen med livet, så jag tar den där löpturen jag inte hunnit med på flera dagar och försöker lära mig så många muskler jag klarar för just den här dagen. Och försöker vara nöjd med det.

Man kan inte leva om sitt liv och man kan inte ändra om det som varit eller veta vad som kommer att ske. Och det är ju det Gardell säger är lite själva grejen med livet så jag tar den där löpturen jag inte hunnit med på flera dagar och försöker lära mig så många muskler jag klarar för just den här dagen. Och försöker vara nöjd med det.

Men det är svårt. På riktigt svårt. För jag vill vara perfekt i alla situationer jag hamnar i. Jag vill ha det mysigt och fint hemma, känna mig vuxen och ansvarsfull genom att ha en fylld kyl med matlådor på hög. Jag vill ha disciplinen att traggla kroppens alla muskler, deras ursprung, fäste och funktion och ändå behålla energin till lunch. Jag vill ha samma lust att jobba som jag hade när jag tackade ja till jobbuppdraget och jag vill ha styrkan att tacka nej till idioter som vill ha ytligt häng och istället fokusera på plugget som kan ta mig vidare i framtiden.

Men så är det inte.

Och trösten då är enbart det svaga minne jag har att någon sagt att det är just viljan och insikten som är en bra start. Så jag antar att jag i alla fall är påväg.

Be Sociable, Share!