#fucksötsug får sällskap av #5km

Ni som har koll vet ju att jag kört #fucksötsug sedan februari (en text efter två och en halv månad och en efter fem månader hittar du här) och att det lett till enastående resultat. Jag har blivit en gladare och piggare version av mig själv och hittat en livsstil jag trivs med.

#fucksötsug får sällskap av mitt nya påhitt #5km som innebär antingen 5 km löpning eller promenad varje dag augusti ut, vilket passande nog blir 5 veckor. Min tolkning av @lofsans #number5challenge.

För att fira #fucksötsug på halvårsdagen kom jag igårkväll på en ny grej jag ska testa: #5km. I fem veckor, det vill säga augusti ut, ska jag springa eller gå 5 kilometer varje dag. Jag tänker nu att jag kommer springa alla dagar jag är pigg och kroppen mår bra, och att promenaderna får bli alternativet då bakfylla, sjukdom eller bristen på tid gästar.

Det här är min tolkning av @lofsans #number5challenge där man ska träna och gå fem gånger i veckan och även äta fem mål om dagen. Att äta fem gånger per dag är inget problem för mig men som jag lever nu så hinner och vill jag inte träna och gå fem gånger i veckan. För mig är det viktigt att sätta upp rimliga träningsmål, annars faller bara besvikelsen över mig och gör att den träning som blir av bara känns futtig istället för bra.

Hur lägger du upp det? Planerar du in din träning eller blir det av när du känner att du har lust?

Anledningen till att jag väljer just 5 kilometer är att jag i höst ska springa FN-loppet som är på just den sträckan. Sträckan är även vad jag anser att jag ska klara av att springa utan några som helst problem som frisk 20-åring och tänker att det är en lagom sträcka att ha som vardagsrutin, lite som man borstar tänderna varje dag. Vissa dagar kommer jag bara jogga mig genom rutten medan jag vissa kommer vilja utmana mig själv och öka tempot eller göra andra lekar.

På kul så skapade jag en grupp på Facebook där jag bjöd in några av de brudar jag känner i Nyköpingsområdet för att se om det kanske finns något intresse att haka på #5km. Vill du vara med i gruppen är det bara att du söker på #5km och skickar förfrågan. Tanken med gruppen är att kunna slänga ut en fråga om någon annan vill hänga med och springa, vill gå en promenad eller har tips på bra träningsställe. Kanske vill man tipsa om goda mellanmål eller bara slänga upp en skön video som peppar en att fortsätta i den sunda riktningen.

För ni vet, den kropp ni har just nu är den ni ska leva med och i alla era år framöver. Se till att ta hand om den redan nu och ni ska se att ni kommer vara starkare och gladare alla år framöver.

Be Sociable, Share!