Vilan och dess lömska tvivel

Kan vi diskutera en sak som tycks hända mig varenda gång jag blir tvingad till vila/noll aktivitet av olika skäl? Bra. Då kör vi.

Varenda gång jag blir sjuk eller inte har möjligheten att fortsätta träna när jag väl har kommit igång så drabbas jag av… låt oss kalla den tvivelsjukan. Jag börjar hacka ner på mig själv, klanka ner ni vet och tycker mest skitdåliga saker om mig själv.

Igår var det instruktörsrollen som fick ta smällen. Hur sjutton ska jag kunna få en så bra kondition att jag kan lägga mitt fokus på att instruera och inte tappa andan orsakat av kasst flås? HUR?

Eftersom en ledig dag är en väldigt lång dag när den endast spenderas i sin säng tillsammans med datorn, riskakor och ostmackor så hann jag ju däremot vända tankarna en liten bit på rätt väg. Lyckades vara mitt kloka jag och förklara att självklart, är jag inte som mest lämpad att sätta mig på den där cykeln som inte rör sig framåt just idag och vägleda andra. Men en annan dag, när jag fått träna lite intervallträning och känner mig pigg i knopp och kropp, då – då kommer jag klara det galant.

Jag tycker inte om att vila av två anledningar. För det första så tappar jag lusten att träna. Jag påminns av vilans bekvämlighet och glömmer direkt bort hur en endorfinkick känns. Och ja, den andra anledningen är nog att jag börjar tänka mörka tankar om mig själv. Och jag blir sur på mig själv för det. För är det någon som alltid borde peppa mig så är det väl jag själv, visst?

Och med det har vi konstaterat att jag ännu har saker att jobba på med mig själv. Fan-tastiskt!

Be Sociable, Share!