Två och en halv månad med #fucksötsug

När jag kom hem från säsongen borta i Arguineguín kände jag att allt inte stod rätt till. I korta drag tyckte min kropp att livet sög. Jag kunde bokstavligen känna det dåliga fettet innanför skinnet och likaså lagret av socker över varenda muskel.

Så jag behövde en förändring. Min kropp var svullen och alldeles fylld av vätska – dock inte orsakat av alkohol som många kan tro, jag tror jag var ute och festade två gånger under tre månader.

Igår var det två och en halv månad sen jag satte små markeringar i min kalender för att boosta mig. Jag valde tisdagar som min dag och la in små smileys föreställande frukter efter var fjärde vecka.

Dealen jag gjorde med mig själv var att inte äta något godis, fikabröd, glass, snacks eller dricka läsk. Simpelt sagt tog jag bort allt socker som jag tidigare haft i mitt liv mest bara för att. Jag har alltså inte hållit på med någon diet eller liknande.

Det här var jag innan jag började #fucksötsug:

20130417-094348.jpg

20130417-094330.jpg

20130417-094318.jpg

Att köra #fucksötsug var enklare än jag trott. När fikadejter var påväg att planeras föreslog jag promenader, när jag ändå hamnade på ett konditori valde jag en skitdyr, god smoothie med motiveringen för mig själv att jag investerade i mig själv. När jag blev sugen på något slängde jag mig på fruktskålen och inledde ett frysta bär-missbruk. Visserligen aldrig bra att äta för mycket av något och dagar då jag omedvetet lyckats trycka i mig fem bananer  var kanske inte de mest optimala – men – tusen gånger bättre än en påse med Maltesers och pommes till två måltider samma dag.

Jag har haft några grejer som hjälpt mig att hålla mig på banan:

 • Ät fem gånger varje dag: Frukost, mellis #1, lunch, mellis #2, middag.
 • Drick vatten till alla fem måltider – Börja alltid dagen med ett stort glas vatten.
 • Ät inte senare än absolut två timmar innan du lägger dig. Lägger du dig 23.00 så ska du helst inte äta efter 20.00/21.00.
 • Ta trappjävlarna. Även i Stockholm eller andra större städer i tunnelbanan där det finns lååååånga rulltrappor.
 • Gå och handla, gå och fika, gå och jobba, gå och träna. Låt bilen stå.

Men sen är det klart att det är lätt att falla tillbaka till gamla tankar. Att man börjar tänka ”Äh, nu skiter jag i det här”. Jag skrev om det för några veckor sedan. Inlägget innehåller tips och  mina tankar för den inre och yttre motivationen. 

Ytterligare en text jag skrev någon gång för länge sedan när jag fick nog var ”NU JÄVLAR.

Det sköna denna gång är att jag har hittat min väg till att ha en bra balans på allt. Jag skrev nyligen till min kostrådgivare Jill och berättade att jag inte vill ha tillbaka skitsakerna i mitt liv. Att jag mår bra och inte finner någon anledning till att moffa en påse bilar en onsdag. Hon svarade med en smiley och ”Välkommen till den hälsosamma livsstilen!”. 

Här har ni mig efter två och en halv månad med #fucksötsug:

20130417-094412.jpg

20130417-094418.jpg

20130417-092134.jpg

20130417-092126.jpg

Och med det vill jag mest bara säga:

20130417-092156.jpg

/Peppar en hälsosammare version av Linn som gärna hjälper dig om du vill ha amatörtips fyllda med kärlek.

Be Sociable, Share!
 • Rebecca

  Grymt bra jobbat!!
  Älskar att läsa alla dina tips så fortsätt med det.

  http://www.rebeccajansson92.wordpress.com

 • http://twitter.com/LinnL Linn Larsson

  Oh, vad kul att höra hörru! Då ska jag verkligen fortsätta med re :-)

 • Isabella LN

  Älskar dina amatörtips!! Du har varit en inspiration för mig nu ett bra tag då jag följt din blogg, och din instagram. Jag tyckte alltid du verkade vara en snäll människa när vi gick på samma skola (Kunskap) men när jag läser det du skriver så är det som att du skriver TILL mig, för att motivera mig, det känns precis på pricken som att du har koll på läget, du vet vad det handlar om, vad som behövs och hur du ska förmedla det till oss som känner oss lite halvsega men ändå vill saker med livet, som att ta tag i hälsan och träningen till exempel. Du har inspirerat mig till att träna men också till att allmänt VÅGA i livet. Jag har alltid tänkt att jag vill åka iväg efter studenten och göra något som bara jag känner för och vill, som att reseleda. Och gissa vem som gjorde mig ännu mer peppad när jag såg att du var iväg och jobbade med Ving? Tack för att du visar att saker faktiskt är möjliga, att livet inte alltid är perfekt men att det är jävligt bra.Du verkar vara en sån himla bra person, en sån som alla egentligen borde ha i sitt liv.

 • Pingback: Ett delmål uppnått med #fucksötsug – Lilla röda | Linn Larsson()

 • Pingback: Fem månader och reflektion av utvecklingen för #fucksötsug | Linn Larsson()

 • Pingback: #fucksötsug får sällskap av #5km | Linn Larsson()