#50dagar / dag 3

Morsning! Dagsformen i sjukstugan är drömmande och längtande efter att få börja träna, en fortfarande lite sur hals men ett rätt piggt huvud. Håller fast vid att träningen får bli i helgen – satsar på fredagförmiddag. Ska vi passa på och bestämma att solfan skiner då också?

Frullen blev, som alltid nu för tiden, naturell lättyoghurt, tinade hallon och hackad banan. För det är här, mina vänner, som boven ofta hänger. Frukosten. Vad äter du? Kan det vara så att du häller upp en skål med vaniljyoghurt och toppar med söt, god müsli/flingor? Då kanske du tänker om lite efter följande info lånad från Matvett.se (klicka gärna på länken för att läsa mer om dolt socker):

7 godisbitar i naturell yoghurt, eller en portion av smaksatt yoghurt? Sockermängden är densamma! Inte skulle man kanske lägga godisbitar i yoghurten för det känns konstigt att börja dagen så, men yoghurt är i de flesta fall rena godiset.


Bilder lånade från Matvett.se

En veckokonsumtion sötad yoghurt  ( en portion per dag) innebär motsvarande mängd socker som det finns i 150 gram godis.

Med andra ord är en liten justering som att byta ut smaksatt yoghurt (jordgubb, vanlij eller blåbär) till naturell en god gärning för din kropp.

Jag själv gjorde det efter att jag varit på kostrådgivning hos Jill och märkte resultat DIREKT. Jag smalnade av och såg skillnad på en hy som blev ”friskare/piggare”. Sen blev ju det ändå tydligare på mig eftersom jag i perioder kan äta yoghurt tre gånger per dag (frukost, mellis #1 och mellis #2) vilket i sig kanske inte är så varierande och bra.

Här har ni ett gäng som kan se förändringen hos sig själva. Kanske började det med att deras kostrådgivare sa åt dem att byta ut den smaksatta yoghurten? ;-)


Bildkälla

Bildkälla

Om du bestämmer dig för att testa naturell yoghurt under en period, kan du inte skriva till mig om du märkte någon skillnad? Vore spännande och se om ni får likvärdigt resultat som jag!

Be Sociable, Share!