När du tänker: ”Äh, nu skiter jag i det här.”

Typ alla har någon gång släppt sig. Inte i form av en fis, även om alla säkert har gjort det också. Utan genom att slänga ur sig ett befängt löfte.

Imorgon ska jag börja mitt nya liv!

No shit. Drömmar, mål och hopp får man ha – ska man ha. Men realist, det är också rätt bra och sunt att vara. Du kan inte börja några nya liv. Du har det liv du lever idag och det är det livet du har möjligheten och förmånen att forma hur du vill ha det. Med enkla medel. Medel som till exempel att inte äta pizza till frukost för det gör att du blir trött efter någon timma då det dåliga fettet dragit ner ditt humör.

Så när du nu bestämt dig för att bli hälsosammare och mer ärlig mot dig själv, varför bestämmer du dig för det? Är det den yttre motivationen som drar som mest i form av slankare kropp eller är det den inre – att få kontroll på humörsvängningarna och bidra till fred i familjen?

Och när du klurat ut varför du väljer att göra en förändring i din vardag så frågar du dig själv: Vad ska jag påminna mig om när jag vill skita i förändringarna? För du kommer ställas inför magens sug som skriker och skäller på dig för att du inte matar den med sötsaker. Och då måste du ha förberett dig likt du förbereder toaletten med toapapper inför långsittningarna i framtiden.

För mig har just försvarsmeningarna till den skrikande magen varit nyckeln till framgången. Anledningen till att jag klarat det så länge som jag gjort. Alla har vi olika anledningar (vilket vi ska ha, så tänk inte att dina ska se ut som mina för att det ska ge resultat), här har ni mina:

  • Jag vill komma i mina gamla byxor igen. Jag vägrar köpa nya.
  • Jag vill kunna ha instoppad T-shirt i tighta byxor utan att en livrem hänger över.
  • Jag vill kunna använda min röda klänning och känna mig SMOKIN’.
  • Jag vill vara pigg om dagarna.
  • Jag vill ha ett stabilt humör och inte vara lika lättirriterad.
  • Jag vill ha en ”frisk” hy utan fläckar, finnar, porer.
  • Jag vill förebygga ett hälsosamt liv hela livet, att vara en pigg pensionär.

Well, that’s about it. Och det är dessa punkter jag påminner mig om när karaktären sviktar och suget sakta börjar suga på nytt. Men påminn dig då om att suget egentligen inte är det sug du tror det är. För efter 10 jävliga dagar är suget borta. Då är det bara dina gamla stammisar till troll i huvudet som säger att du vill ha fikabrödet, glassen eller godiset. Tryck i dig en banan, lite bär och skryt om det på något sätt hos de som gillar dig. Pepp och cred från vänner hjälper en nämligen att orka vara stark lite till.

Nu tänker du inte skita i dina mål längre va? :-)

#fucksötsug

Be Sociable, Share!