Att känna sig dålig på grund av tidigare val

Jag var på god väg till att börja gråta idag på corepasset. Det var inte av svett . Det var av ilska. Just där och då i ett försök till plankan började jag spy galla på mig själv, började hata mig själv. Tidigare har plankan varit piece of cake, ja i alla fall möjlig att genomföra så länge instruktören säger att jag ska göra den. Men inte idag, inte nu.

Det är jag själv som låtit det gå så här långt. Jag som låtit det gå skepp rätt utför och ner till svackans bottnen. Jag som ”unnat mig” vilodag efter vilodag, jag som ätit maltesers istället för apelsiner. Jag. Och det är det som gör mig så jävla förbannad.’det som får mig att nästan börja gråta av ilska när jag inte orkar utföra ett gäng övningar i rad.

Det som stör mig är att jag fortfarande ser en träningsinriktad och stark tjej när jag ser i salens alla speglar och har fått för mig att andra också ”räknar med” att jag ska vara det eftersom jag är ung. Och så är det en ”unga, träningspeppade och starka” tjejen som går ner från plankan först. Japp, och där dunsade självkänslan ner i det smutsiga aerobicgolvet. Bam.

Jag vill egentligen bara klappa mig själv på huvudet och säga ”Linn, älskade vän, nu är det som det är och du måste ge det tiden för att kunna komma tillbaka. Ge den tid som du låtit det skena, till att komma tillbaka”. Fast då svarar min otålighet och ilska av sig själv och säger ”Men jag fyller för i helvete tjugo snart och orkar inte göra plankan i en minut!”

Men så viskar förnuftet en liten poäng som är den jag somnar gott till: ”Underbara du, ålder är ju bara en siffra, det säger du i alla fall själv, och kanske är det så att det funnits skäl till att du struntat fullständigt i kost och träning senaste tiden? Kanske är det så att allt kommer falla på plats med rörelse och hälsa så snart du själv hittat vad du vill syssla med så du kan lägga tankarna på annat än stressande moment?”

Försöker fokusera på att jag både gått på yoga och core senaste två dagarna och inte ätit något skräp och därför kan njuta av min breezer och på något sätt älska mina små överflödsvalkar tills dess att de är väck.

Be Sociable, Share!