FRÅGA OM MINILANDSREKRYTERING

En brutta vid namn Rebecca kommenterade detta på ett inlägg:

”Hittade hit via google… Lite nyfiken… Hihi!!
Jag har blivit kallad till en rekryteringsdag, tänkte bara höra hur den går till vad är på engelska och vad på svenska? Får man reda på något när man går där ifrån? Hur lång tid tar det osv? Skulle bli GLAD om du skulle vilja svara på dessa frågor!!! GLAD för din skulle att du fått detta DRÖM jobb!!! :D”

I ärlighetens namn har jag inte speciellt stor koll på hur det går till på denna rekryteringsdag. I mitt fall fick jag komma in på enskild intervju då jag skulle byta av en tjej som var ute på säsong och därför skulle hoppa in snabbt. Redan tre eller fyra dagar efter att jag var på intervjun hade jag ett mejl i inkorgen som erbjöd mig att åka en månad till Grekland. Min intervju var på svenska och frågorna var de logiska: Vad jag kan tänkas bidra till i teamet, vad mina styrkor är, vad jag gillade att göra.

Mina vänner, alla ni som söker denna tjänst: Det är inte science fiction bara för det är en utomlandstjänst. Och så är det med alla intervjuer ni kommer gå på. Var er själva, ta det lugnt och svara det du anser är svaret på frågan. Spelar du pajas, proffsig eller någon annan än dig själv kommer det snart lysa igenom, om inte redan under intervjun, och sabba för dig själv.

Jag har däremot två kompisar som varit på denna rekryteringsdag och de sa att det var en rolig dag. Många roliga, intressanta människor som möts och snackar. Och det är på svenska (vilket man i ärlighetens namn snackar som mest när man väl är ute på fältet och jobbar. Du jobbar med norskar, danskar, svenskar och ibland finskar. Gästerna är dem samma. Engelskan kommer in när du är ute i byn/staden/pratar med vissa av lokalbefolkningen som jobbar på hotellet).

Alla övriga frågor du har bubblande i huvudet: Ställ dem till de som intervjuar dig/er! De varken bits eller är ovana när det kommer till att rekrytera personal. Fråga hellre hundra frågor om hur gamla Lollo&Bernie är och om det finns plattång i lägenheten än inga. Det tyder på genuint intresse!

Hoppas svaret är nog och många lycka till-kramar! Kör hårt, var glad och ät en banan.

Be Sociable, Share!
  • Rebecca

    Goa du! Tusen tack för ditt svar, känner mig redan lite lugnare! Självklart ska jag vara mig själv, tjärnar inte på att försöka vara någon annan.
    Ååå, jag längtar så till rekryteringsdagen, ska VARA mig själv, göra mitt bästa.

    Njut av tiden du har kvar i värmen!

    Tusen kramar, Rebecca!