BERÄTTA OM DIN BÄSTA VÄN

Den här rubriken tror jag kan vara en av de svåraste som finns med på julkalendern. Jag har inte bara en bästa vän. Alla mina vänner är bäst i mina ögon. Men om jag ska berätta om en av dem väljer jag hon som jag spenderat hela gångna sommaren med och kommer sakna så förbannat när hon nu ska bege sig på sin livs resa i flera månader.

Lisa Selander, tjejen som jag lärde känna genom spanskan under första året på Tessin. Vi överlevde året genom att beklaga oss och asgarva åt eländet. Lisa stod ut på skolan medan jag förflyttade mig några mil längre ner i landet. Ändå var det Lisa som hela tiden lyfte upp min haka när den var påväg ner i vattnet när jag fick mitt hjärta krossat tusen gånger om. Ibland bara för jag var så jäkla envis. Hon har stått ut med samma knabb i flera års tid men ändå alltid lyssnat som om det var första gången jag berättade.

När jag fick chansen att välja personal till sommarrestaurangen var Lisa lika given som att räkor skulle serveras. Tillsammans lyckades vi få snurr på grejorna och Lisa jobbade jämnt och ständigt och gav alltid gästerna samma vackra äkta leende när jag själv hade lust att gå ut och hälla en öl över huvudet på dem. Hon är en av de klokaste vännerna jag har och gör mig väldigt gott med sin äh, va fan – lev lite–inställning när jag själv har en tendens att planera precis allt som kommer i min väg.


När jag är med Lisa känns det som att ingenting ont kan hända, för tillsammans löser vi allt. Det kanske låter klyschigt men tillsammans kan vi såväl asgarva oss igenom grejerna eller bita oss i läppen, köra på och sedan inse att vi löst det jobbiga. Tillsammans skapar den planerade och aningen otåliga tjejen (jag) och den spontana och tålmodiga (Lisa) något jävligt bra. Något så bra som att jag kan se oss tillsammans i framtiden skapa något riktigt bra. Lisa måste bara fundera ut vad hon gillar att göra och jag måste välja något av allt jag gillar. Sen kommer ni läsa om det – Lisa och Linns fantastiska skapelse.

Vad fan det än blir, så kommer det bli bra. Så oemotståndligt bra.

För vi är kloka, vi är omtänksamma och vi är fantastiska.

Vi.

Be Sociable, Share!