TROSORNA

En ljus vit tapet som skiftade i silver bakom 1.20-sängen med stora kuddar för att få fram mysfaktorn. En dator som slocknade så fort laddkabeln råkade åka ur och ett konstant kaos av Cosmopolitantidningar på den svarta mattan. Hos dig var vi ofta. Du vanligtvis placerad framför den takhöga spegeln iklädd endast spetstrosor och t-shirt du vuxit ur, jag raklång på sängen.

Då var vi unga, vi var ovetande. Jag var rädd för alkohol och du hade precis börjat upptäcka världen jag inte skulle komma att besöka förrän på min artonårsdag. Jag var en principfast jävel medan du var en våghalsig ung dam.

Jag minns hur jag varje tidig morgon på sommarlovet cyklade till dig och slog nytt rekord (jag cyklar alltid snabbt). När jag kvällen innan suttit och uppdaterat Internetsidan hundra gånger om hade du druckit för mycket av drycken dina föräldrar trodde var vatten uppfylld till toppen på en gammal pet-flaska. Jag visste att det inte var vatten, och det skrämde mig, men du talade om för mig att det inte var farligt. Du sa att det enda som händer är att man vågar pussas och säga saker man inte hade vågat säga på lunchrasten i skolan. Jag fnittrade och tänkte att jag ändå aldrig vill hålla på med det där pussandet.

Jag hade Björn Borg-trosor. Det var coolt, bekvämt och vad jag skulle ha på mig hela mitt liv. Du däremot, våghalsen med stora V:t, envisades med dina “spetstrosor från Victoria’s Secret” och himlade med ögonen när jag sa att det kommit en ny kollektion med färgglatt mönster från Björn Borg.

Nu har jag nitton spetstrosor varav sju av dem är från Victoria’s Secret. Vad du bär har jag inte en aning om även om jag skulle gissa mer på spetstrosor än tight åtsittande boxertrosor. Något jag däremot vet är att du blivit kär i killen jag då älskade och att du bär på något av den största skam en människa kan bära. Och det varken skrämmer eller får mig att fnittra.

Be Sociable, Share!
  • malin

    Linn. du är grym.