vi ska inte ha bukfetma

Jag håller med Cissi Wallin. Vi ska inte ha en liten kagge när vi är så här unga och ännu inte ens fött barn (hon är visserligen 26 år och jag 8 år yngre, but still). Hur mycket vi än bortförklarar den med att det är kvinnliga kurvor och att det inte är fint att vara size zero så vet vi – vi ska inte ha de där valkarna där. Magen ska vara platt även om den inte behöver vara hårdare och mer välformad än en tvättbräda av stål.

Det är inte hälsosamt och kroppen mår inte bra av det. Går det längre och utvecklar sig från valkar till något annat är det plötsligt livsfarligt och inte alls gulligt längre. Det som hänger – vill inte kroppen ha och göra med, därför får det inte vara fast och nära.

Det vi däremot inte får glömma är att det tagit 18 år att få dit kaggen, vilket gör att det kommer ta lång tid att bli av med den. Det funkar inte med de där 7-dagars dieterna eller 3 veckors programmet till en ny kropp. Möjligen att det hjälper hjärnan att vänja sig av vid de dåliga vanorna, men samtidigt så har även vanorna haft arton år på sig att skapa ett mönster – då tar det inte endast någon dag av godisuppehåll för att få med hjärnan och kroppen in i matchen och få dem att förstå vad som händer. Det krävs tid och tålamod.

Läs Cissi Wallins inlägg här: Vi måste våga prata om vår bukfetma.

Be Sociable, Share!