Jag är religiös, för jag läser bloggar

Efter att ha lyssnat till tre tal och själv ha framfört mitt, pustade jag och Ida ut på Bagarstugan. Kräftmacka, en kanna kaffe och en minimal chokladboll för tio kronor.

Och apropå Ida, så höll hon tal om något väldigt intressant, (vi andra tre babblade nämligen om samma sak) – hon jämförde bibeln med bloggar. Att den heliga skriften, precis som bloggar, vägleder människor och hjälper dem att finna den rätta vägen. Sen handlar det ju om lite olika frågor, men grunden är den samma. Även att de båda ”förebilderna” många gånger framställs leva det perfekta livet. Att Gud är den perfekta, precis som Blondinbella lever det liv många lever för att uppnå. Ida uppmanade oss att tänka på att bloggare/bloggskor, precis som de heliga skrifterna, väljer vad som skrivs. De väljer vilka händelser i vardagen de ska publicera och visa upp för de små 14-åriga flickorna som suger åt sig tips och händelser likt små tvättsvampar.

Helt klart tänkvärt. Och det är därför jag, tvärtemot många som avskyr muntliga framföranden, både hat-älskar och älskar uppgifterna. Att skriva ihop själva talet kan vara en pina i sig när det inte går som man vill. Men att få stå där framme och känna att man spikar talet inför läraren och sina kamrater + att höra vännernas tankar och funderingar är bara otroligt lärorikt och ap-kul!

Avslutar detta inlägg med att ge er mina favoritbloggar just nu:
Ellen Claesson (http://ellenclaesson.streetstyle46.se/) och
Lowe Olsen
(http://lowe.metromode.se/).

/Tjejen på köksgolvet som pluggar matte allra bäst med Justin Bieber i lurarna. Det är sant – och jag rodnar inte för det.

Be Sociable, Share!