En röten dag blev till en bra kväll

Ring, ring – ring, ring. Klockfan ville inte bli tyst imorse. Ställde om alarmet två gånger och vid den tredje gången jag vaknade, var det av stormen som härjade utanför det inte fullt så bra isolerade fönstret. Efter god frulle med världens bästa retorikbok Snacka snyggt (och det säger jag efter att ha läst endast 3 kapitel – det är ett bra betyg), skriven av Elaine Bergqvist, slutade det med stress efter flera klädombyten. Slutade med matchande jeans med jeansskjorta för klädintresserade.

Är det något jag hatar något fruktansvärt, och jag kan faktiskt använda det väldigt starka ordet hata, så är det att cykla i dåligt väder, under pressat tidsschema. Denna dag var det storm som väderlek, och 15 minuter space av tid att röra sig med. Fy.j*vla.f*an. Det var nästan så att de stjärnor som täcker svordomarna cirkulerade runt mitt huvud när jag, svettig och mysig, satte mig på en fällbar stol på tåget. Att den överviktiga tanten som satt och sminkade sig, malde in kaka efter kaka i munnen sin gjorde inte det illamående jag kände efter värmechocken mycket bättre. En bra start på dagen med andra ord.


Men så vände min samhällslärare Claes underbara Pålsson, min hittills dåliga dag, till något underbart. Detta genom en välgjord föreläsning om musikens historia. Bara att lyckas få 3,5 timmes lektionstid att kännas som en fis i havet, säger rätt mycket om lärarens kunskap att lära ut och samtidigt underhålla. Tänk om alla lärare hade Classes talang, då hade skolan mer varit en stand up-show man gick till för att få skratta och samtidigt höra tänkvärda saker. Fantastiskt.

Nu ska jag läsa lite i Snacka snyggt, under tiden pappa glor klart på hockeymatchen. Sen ska vi spika idéer kring mitt tal jag ska hålla på tisdag. Jag har bestämt mig – jag ska rocka.

Be Sociable, Share!
  • http://twitter.com/hejg Gustav H

    Då är vi två som håller tal på tisdag!

  • Linn

    Good luck then. Vad ska du tala om?