INSPIRATION (!!!)

Eftersom jag inte fått igång något fungerande system för att ha koll på de bloggar jag läser, så läser jag helt sonika dem som jag kommer på när jag sitter och kollar runt på intranätet. Idag kom jag in på Please copy me, en blogg skriven av Mattias Åkerberg. Han skrev för några dagar ett blogginlägg om sin vän Fredrik Toreskog som han beskriver med orden ’mannen som gör allt möjligt’.

Fredrik, pappaledig med sitt andra barn har länge spelat gitarr och bestämde sig för att skriva fem egna låtar. Han skrev dem och nådde sitt mål. Nästa mål sattes upp: att framföra en av sina låtar i TV. Han fixade det och här ser ni när han är med i Go’ Kväll.

Nästa mål sattes upp i och med en ’intervju’ som Mattias själv gjorde med sin vän. Stora frågan var vilket nästa mål var som Fredrik siktade emot. Konserthuset. Nya målet var att stå på Konserthusets stora scen och framföra sina låtar. Och hur gick det tror ni? Mattias skriver själv väldigt fint om det så jag citerar honom:

I tisdags kväll, den 8 februari, klev Fredrik Toreskog in på Konserthusets stora scen. I publiken fanns över 1 100 människor, som tillsammans hade samlat in 100 000 kronor till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Och minst lika många följde livesändningen på webben. Under två timmar framförde han sina åtta egenskrivna låtar och berättade sitt pappaledighetsprojekt. Publiken belönade honom med närmast villkorslös kärlek och stående ovationer. Och fatta – han gjorde det! Han gjorde det möjligt!

Detta är tvättäkta inspiration för mig. En man som visste vad han ville – och gjorde så att han klarade det. Fredrik Toreskog är sannerligen en förebild för de som vill tro på att allt är möjligt, så länge man har viljan att kämpa.

Här har ni ännu en av Fredriks låtar. Lyssna och tyck – jag gillade den väldigt mycket!

Be Sociable, Share!