Kommunikologi? Kommunikolog? Qué?

För någon vecka sedan var jag på Djurönäset för att vara med om en kommunikologifest. Följde med mamma upp till Stockholm där vi mötte upp moster Suss och deras kompis Louise. Med andra ord, det var vuxenparty på G.

När jag kom fram fick jag en slags Gamleby-flashback. Djurönäset var dock snäppet finare. Men konceptet var det samma (ni kunskapsmänniskor fattar vad jag syftar på:) med samlingsrum, enskilda rum, soffor, eldstad, gemensamt kök och sovrummen. Myskänslan smög sig sakta fram. När man dessutom kunde se ut över Stockholms skärgård från uteterassen var det inte precis ett sämre intryck som landade. Det var så fint.

Men några av mina kära har ju frågad var kommunikologi är, vad man gör där, om det är en kurs eller vad det är till för. Efter att jag försökt förklara har jag insett att det inte varit någe vidare bra förklaringar då några har fattat det som att det är terapi och att Tomas Dileva har varit på besök. Riktigt så är det inte.

När jag frågade min nyligen funna vän, Jaquline, så slog hon upp ordet kommunikologi och förklaringen nedan dök upp.

”Kommunikologi är läran om kommunikation och förändring, där kommunikation är medlet och förändring är målet.

Nästa sommar är det tänkt att jag ska gå den här utbildningen. Känns väldigt spännande då det gjorde ett väldigt stort intryck från första stund jag var och träffade alla. Framförallt Jorun och Trulls, som är grundarna till kursen (ett underbart plus är att dom är från Norge, pratar norska och låter så inibomben glada hela tiden!).

Jag kommer tillbaka om ett mer grundläggande inlägg när jag pratat igenom med Suss. Ni ska se att jag kommer kunna få med både dig och dig på den här resan. Det kan bli grymt. En förändring där vi kommer bli förjävla bra på att kommunicera!

Be Sociable, Share!